Ollózó


Frederick Jones, az amerikai nemzetbiztonsági tanács szóvivője újságíróknak nyilatkozva a kifogásolt iráni lépések közé sorolta, hogy a teheráni vezetés támogatja a terrorizmust, beleártja magát a térségbeli országok ügyeibe, Iránban nem engedi megfelelő módon érvényesülni az emberi jogokat és atomfegyver birtoklására törekszik.

A meghosszabbított amerikai szankciók magyarázata
 

Emlékezetes Bush-bakik

"Ellenségeink naprakészek és felkészültek - akárcsak mi. Folyton azon gondolkodnak, miképp tudnak újabb módokon ártani országunknak és népünknek - akárcsak mi." - (2004. augusztus 6., Pentagon.)

"Mert elbújt." - Bush válasza egy újságírói kérdésre, hogy miért nem sikerült eddig elfogni Oszama Bin-ladent (2005. január 14., az elnöki különgép fedélzetén).

"Országunk érdeke, hogy megtaláljuk azokat akik ártani akarnak nekünk, és kivonjuk őket az ártalom elől." - (2005. április 28., Washington D.C.).

"Tulajdonképpen úgy tudom, hogy kormányaink között jók a kapcsolatok." - Az USA és Dél-Korea közötti kapcsolatokról (2005. november 8., Washington D.C.).

"Azta! Brazília nagy." - Bush felkiáltása, miután Luiz Inacio Lula da Silva brazil elnök elétette országa térképét (2005. november 8., Brazil, Brazília).

"Azt hiszem szívesen fogadtak. Bár nem volt éppen békés a fogadtatás." - Bush az iraki megszállásról/felszabadításról (2005. december 12., NBC-interjú).

Forrás: Index