OutOfZone » Más világ » Linkek » Szervezetek

Linkek / Szervezetek

http://www.fairvilag.org/

Fair Trade

A méltányos kereskedelem a nemzetközi árucsere szokásos felfogásától eltérõ megközelítés. Kereskedelmi partnerséget jelent, amely a hátrányos helyzetû termelõk számára hivatott a fenntartható fejlõdést elõmozdítani elsõsorban jobb kereskedelmi feltételek biztosításával, valamint a fejlett országokban folyó szemléletformáló kampányokkal.
(FINE Az Alternatív Kereskedelem Nemzetközi Szövetsége, 1999. áprilisi közgyûlés)

http://www.bigbrotherawards.hu/

Nagy Testvér Díj 2005

Tekintsd meg a 2005-ös év Nagy Testvéreit!

"Az Orwell által elképzelt totalitáriánus diktatúra nem az egyik napról a másikra jön létre... az apró szabadságjogok és a privacy állandó megnyirbálása fog elvezetni hozzá."
(New Scientist Editorial, 2001. május 5.)

http://www.indymedia.hu/

Független Média Központ

Az Indymedia (Independent Media Center) a világ közel 50 országában működő, politikai és gazdasági csoportok érdekeitől független, a társadalmi változásokért elkötelezett önkéntesek médiája. Az Indymédia önkéntesek munkáján alapul, az Indymédia munkatársai semmilyen anyagi ellenszolgáltatásban nem részesülnek. A szerkesztőség felépítése nem hierarchikus, bárki aki szívesen részt venne munkánkban, bármikor szabadon kapcsolódhat. Más médiumokkal ellentétben, az Indymedia nem hangoztatja objektivitását, a cikkek a szerzok szubjektív véleményét tükrözik. Az Indymédia bárki által szabadon szerkeszthető, írások, hang és képanyagok cenzúra nélkül kerülnek fel az oldalra.

http://www.attac.hu/

ATTAC Magyarország

Az ATTAC mozgalom 1998. júniusában Franciaországban indult el azzal a céllal, hogy kikényszerítse a pénzpiacok demokratikus kontrollját. (Az ATTAC az Association for the Taxation of Financial Transactions for the Aid of Citizens angol kifejezés rövidítése. A kifejezés jelentése: a polgárok megsegítése érdekében a pénzügyi tranzakciók megadóztatására hivatott szövetség.) Az ATTAC-hoz máig 30 európai, amerikai, afrikai ország, ezek számos neves közéleti személyisége, szakszervezetei és civil szervezetinek sora csatlakozott és a kezdeti célok újabbakkal bővültek.


http://geocities.com/kujsag/

Helyből letölthető számok:
3. szám
4. szám

anarchista-KOMMUNISTA ÚJSÁG

Ezt az újságot nem öncélú szórakozásból és nem is érdekesség gyanánt készítjük. Célunk az anarchista-kommunista program képviselete, a forradalmi tevékenység fokozódásának elõsegítése. Az itt közölt anyagok osztályunk harcát jelenítik meg, így azok nem képezik senki tulajdonát, vitára, agitációra, tapasztalatok levonására születtek!