OutOfZone » Más világ » Linkek » Jogi linkek

Linkek / Jog 

http://creativecommons.hu

Crative Commons

A Creative Commons rugalmas védelmet és szabadságot ajánl a szerzőknek és művészeknek. A tradícionális “Minden jog fenntartva.” szerzői jogot felhasználva hozta létre a rugalmas és korszerű “Néhány jog fenntartva” védelmet. A Creative Commons nonprofit szervezet, minden általuk készített eszköz ingyenes.

(A részletes leírása itt található: http://creativecommons.hu/?page_id=8)
 

http://www.szabadkultura.hu

 

Lawrence Lessig: Szabad kultúra
Ingyenkönyv a kopirájtról

Tudta-e Ön, hogy Hollywood és a hanglemezipar is a kalózkodásnak köszönheti a létét? És azt, hogy hajszálon múlt, hogy nem szedhetünk jogdíjat a házunk fölött elszálló repülőgépek tulajdonosaitól? Ha nem, akkor el kell olvasnia Lawrence Lessig magyarul is megjelent művét, a Szabad kultúrát. Pénzért, a könyvesboltból, vagy ingyen a netről - legálisan.

"Tegnap fejeztem be a könyv PDF változatának olvasását. Meg kell mondanom, nem könnyű olvasmany, de 100%-ban lebilincselő. Tehnikai ember vagyok (programozó), nem szeretem a jogi okfejtéseket, okoskodásokat. De ez a könyv már az első 15-20 oldalon felkeltette az érdeklődésemet, és ez végig is kísért a könyv olvasásán keresztül."
Idézet az oldal fórumából

THINNER/AUTOPLATE
NETLABEL FOR VERSATILE ELECTRONIC MUSIC

Saját használatra ingyenesen letölthető zenék

Közel 100 elekronikus zenei album saját használatra ingyenesen letölthetően. Vannak köztük igazi csemegék is. Az én ajánlatom a 42-es, 68-as és a 79-es. De még nem halgattam végig én se az összeset. És folyamatosan bővül. :)